Тревел-лайфхаки

Стюардеса поділилася секретами, як безоплатно перейти з економ-класу в бізнес або перший клас

Стюардеса

Безоплатне покращення умов польоту є вкрай незвичайним випадком. Проте існують певні хитрощі, які дозволяють пасажирам пересісти з економ-класу до бізнес або першого класу, про які поділилися з Daily Express досвідчені бортпровідники: Лючія Табоада, бортпровідниця та виконавчий директор DiarioAzafata, та Хелена Афроуї. Водночас експерти зазначають, що існують певні ефективні методи привернення уваги авіакомпанії до себе, а також існують підходи, які пасажири використовують марно, оскільки вони не призводять до бажаного результату у вигляді додаткових послуг.

«Можливість перебратися до преміального класу існує для власників карток лояльності авіакомпанії або накопичених миль», – пояснила Табоада. «Співробітники авіакомпаній часто мають можливість покращити умови польоту під час реєстрації. Однак як бортпровідниця, я рідко можу пересадити пасажира з економ-класу до бізнес-класу», – додала вона. Причини цього різноманітні. «Фактично, не існує жодних секретних кодів чи хитрощів для поліпшення класу. Чимало пасажирів намагаються використати однакові виправдання для переходу до бізнес-класу, наприклад, скарги на біль у ногах, сподіваючись на більше місця для ніг. Однак ці причини не вважаються достатніми за інструкціями для зміни класу, але я постараюся зробити політ комфортнішим в межах економ-класу, навіть якщо це означатиме незручності для інших пасажирів. Табоада зазначила, що щодня бачить пасажирів, які намагаються отримати покращення умов за одним і тим же приводом. “Але це ніколи не спрацьовує”, – стверджує вона.

Що ж можуть зробити мандрівники для підвищення своїх шансів на перехід до іншого класу? За словами Хелени Афроуї, ефективним методом є дарування екіпажу літака солодощів або шоколаду, це дозволяє виділитися. «Коли пасажири роблять подібні жести, стюардеса може запропонувати такому пасажирові безкоштовно чай чи каву під час польоту», – розповіла вона.

Табоада також поділилася досвідом про курйозні інциденти на борту: «Працюючи з 2004 року, я бачила чимало. Один раз ми помітили чоловіка, який, відмовившись від бортової їжі, розрізав іспанську шинку великим ножем. Використання такої забороненої на борту холодної зброї, довжиною понад 10 сантиметрів, викликало подив. Після пояснення, що він не може користуватися ножем на борту, пасажир легко віддав його. Найбільше здивування викликало, як він зміг пройти з ножем через контроль безпеки».

Читайте також: Економія місця у валізі: практичні поради для організованих подорожей

Share
Tags: авіа лайфхаки секрети

Recent Posts

  • Новини туризму

Що робити в Чехії без дійсного закордонного паспорта

Українці, що перебувають в Чехії без дійсного закордонного паспорта, можуть зіткнутися з певними складнощами, але…

18 години ago
  • Тревел-лайфхаки

Туризм: подорожі як спосіб життя

Туризм — це не лише про відпочинок та розваги, а й могутній сектор світової економіки,…

23 години ago
  • Новини туризму

Авіакомпанія LOT відновила прямі рейси з Варшава – Лос-Анджелес

Авіакомпанія LOT з Польщі відновила прямі регулярні рейси з Варшави до Лос-Анджелеса, які відтепер виконуватимуться…

2 дні ago
  • Тревел-лайфхаки

Як не спізнюватись на стикувальні рейси: поради есперта

Експерт наголосив на типових помилках, які призводять до спізнень на стикувальні рейси серед авіапасажирів. Часто,…

2 дні ago
  • Відео туристів

Відео-подорож до Венеції

Подорож до Венеції – це захоплююча мандрівка в часі та просторі. Це місто, збудоване на…

3 дні ago
  • Маршрути і локації

Сіднейська оперна будівля: витвір мистецтва та культурний знак Австралії

Сіднейська оперна будівля – символ мистецтва, культури та архітектурної витонченості Австралії. Розташована в самому серці…

3 дні ago