Тревел-лайфхаки

Цікаві лайфхаки для лінивих туристів

Цікаві лайфхаки для лінивих туристів

Якщо ввечері перед відльотом у відпустку ви лягаєте спати з думкою: “добре, завтра раніше встану і зберуся”, то ця стаття для вас. Скрупульозні збори, довга організація поїздки, пошук квитків, стояння у чергах… Ви також намагаєтеся уникати усього цього? Спеціально для лінивих (читайте “хитрих”) туристів ми підготували 10 простих і коротких порад, які позбавлять вас від зайвих рухів тіла при організації поїздки та упаковці валіз. Читайте та запам’ятовуйте!

Не розпаковуйте валізу після поїздки

Подушка для сну, смішна кепка, маска, ласти, парео, пігулки від заколисування, полотняна сумка з написом “No kangaroos in Austria”, – всі ці речі поєднує одне: вони потрібні виключно у відпустці. Нехай вони і залишаються у валізі, навіть якщо наступна поїздка буде за рік. Залиште у дорожній сумці запасну зарядку для телефону, акумулятори для камери, адаптери. Так вам не потрібно буде знову шукати місце під все це сміття, а також не треба буде через рік знову шукати ці дрібниці по всіх кутках будинку.

Зберігайте список речей, необхідних у відпустку

Навіщо щоразу гарячково складати список у подорож, якщо він не змінюється рік у рік? Подивіться наш чек-лист, внесіть свої корективи та збережіть його раз і назавжди! Зберігати цей список можна в тій же валізі.

Зберігайте гігієнічні приладдя для подорожей окремо

Шампунь, кондиціонер, гель для душу, мило найзручніше перелити в маленькі пляшечки по 50 мл і скласти в пакет зіп-лок. Такі набори з пляшечками продаються у будь-якому супермаркеті чи магазинах косметики. Не розбирайте їх після поїздки – з шампунями нічого не станеться, якщо вони чекатимуть на наступну поїздку прямо в валізі. Поповнювати колекцію маленьких шампунів найпростіше в готелях.

Замовляйте їжу в номер

Лінь спускатися в ресторан готелю? Замовте сніданок прямо до кімнати – часто за доставку ресторан не бере додаткової плати. Так ви заощадите дорогоцінні сили для важливіших занять – наприклад, для лежання біля басейну.

Не витрачайте час та сили на Duty Free

Якщо вам потрібно купити щось конкретне – залиште заявку на одному з сайтів, які оформлюють замовлення в Duty Free (наприклад, mydutyfree.net). Послуга доступна у багатьох аеропортах світу. Оплачувати потрібно на касі магазину, тож ви не ризикуєте втратити гроші. Вам зроблять гарну знижку – близько 10%, а потрібна продукція вже чекатиме, коли ви прилетите.

Бронюйте квитки на екскурсії онлайн

Прилетіти до Іспанії і замість насолоджуватися видами Барси, стояти дві години в черзі до Сагради – це не по-нашому. Коли ви визначилися з датою поїздки, одразу ж замовляйте квитки на визначні пам’ятки через інтернет. Лайфхак: робіть це за місяць до поїздки. У цей час ще є квитки, і можна отримати знижку.

Заходьте в літак останнім, і виходьте із нього останнім

Навіщо ломитися в літак першим, штовхаючись у черзі з іншими пасажирами? Розслабтеся і чекайте на закінчення посадки. Ви матимете час відправити повідомлення перед відльотом, перевірити новини в соцмережах, якщо ви заходите в салон літака останнім. Коли прилетите, не панікуйте: дайте спочатку всім вийти і потім спокійно проходьте до виходу. Звичайно, це правило працює, якщо місце біля вікна – тоді ви не стоятимете на шляху у туристів, що ломляться до виходу.

Встановіть на телефон програму для пошуку кафе, пам’яток, туалетів

Це позбавить вас від безглуздої біганини незнайомим містом і збереже енергію для відпочинку. Порада особливо важлива для тих, кому складно угодити з харчуванням: пошук вегетаріанських або веганських кафе на курортах без помічників забере багато сил, а цього ми допустити не можемо.

Бронюйте пакетні тури в готелі “all inclusive”

“Все включено” – рай для ледарів. Басейн, їжа, розваги – все поряд. Ворушитися потрібно лише у разі крайньої потреби. Ви звільнені від пошуку кафе, придбання напоїв, прибирання в номері. Тільки й роби, що ліниво перевертайся з одного боку на інший біля басейну. Якщо захотілося на екскурсії, просто скажіть на рецепції. Жодних проблем з трансфером, пошуком гіда – все зробить туроператор.

Беріть таксі – іноді це вигідніше

У Європі та Японії таксі дуже дороге, тому рекомендується брати таксі лише в тих випадках, коли інших варіантів просто немає. В інших країнах, де таксі доступне і ціна приємна, це може бути швидким і зручним способом переміщення. Забронюйте таксі через мобільні додатки або за допомогою служби таксі готелю, щоб уникнути переплат.

З цими порадами ви зможете зекономити час і зусилля, насолоджуючись своєю подорожжю.

Share
Tags: лайфхаки подорожі туризм

Recent Posts

  • Маршрути і локації

Захоплююча подорож до Барселони: культура, кухня та архітектура

Барселона, іспанське місто на узбережжі Середземного моря, відоме своєю багатошаровою культурою, вражаючою архітектурою та смачною…

9 години ago
  • Тревел-лайфхаки

Топ-5 ознак, що ви натрапили на туристичного шахрая

Подорожі приносять не лише задоволення від нових вражень, але й потенційні ризики, зокрема, зіткнення з…

15 години ago
  • Новини туризму

Біля узбережжя Колумбії планують підняти з дна один з найбільш значущих скарбів в історії

Біля узбережжя Колумбії планують підняти з дна один з найбільш значущих скарбів в історії, які…

1 день ago
  • Новини туризму

Країни Перської затоки анонсували запуск єдиної туристичної візи

Країни Перської затоки анонсували запуск єдиної туристичної візи, відомої як GCC Grand Tours, до кінця…

2 дні ago
  • Новини туризму

В яких випадках можна отримати паспорт іноземця в Чехії

Паспорт іноземця в Чехії можна отримати в таких випадках: Особи, які мають дозвіл на постійне…

2 дні ago
  • Новини туризму

В Іспанії з першої лінії приберуть бари та готелі

В Іспанії з першої лінії приберуть бари та готелі. Так, іспанський уряд розробляє плани щодо…

3 дні ago