Гастротури

Гастрономічний Дубай пропонує вишукану їжу: топ місць для відвідування

Гастрономічний Дубай

Гастрономічний Дубай став справжнім райдужним світом для тих, хто цінує вишукану їжу. Місто, відоме своїми розкішними готелями, унікальною архітектурою та жвавими ринками, нині визнане і в гастрономічному світі. Забезпечуючи неймовірно різноманітний кулінарний досвід, Дубай відчиняє безмежні можливості для шанувальників вишуканої їжі.

Заклади Дубая

У Дубаї ресторанна культура ґрунтується на різноманітності. Прогулянка районами, такими як Al Quoz (Аль Куоз), дозволяє насолоджуватися кухнею з усіх куточків світу: від аргентинського гриля до в’єтнамської вуличної їжі. Ресторани вищого класу готують страви з різних країн, зберігаючи місцевий колорит, наприклад, французька гастрономічна класика може включати елементи ліванської кулінарії, створюючи гармонійне поєднання.

Репутація Дубая як центру розкоші відображається і в ресторанному світі. Місто гордиться десятками закладів відомих шеф-кухарів і ресторанів, відзначених зірками Мішлен. Шановні кухарі, такі як Гордон Рамзі, Нобу Мацухіса та Вініт Бхатія, відкрили свої заклади тут. Відвідувачі можуть скуштувати японський обід кайсекі, молекулярну гастрономію з арабськими відтінками або фірмового синього омара від французького La Cantine du Faubourg, якого добувають у Середземному морі.

Однак особливістю Дубая є розвинена культура кав’ярень і популярність середземноморської кухні. Тут страви, такі як шаурма, левантійські мезе та м’ясне асорті, стали візитівкою міста і варто спробувати в затишних ресторанчиках Дейра та Бур-Дубая. А арабські солодощі, такі як лукаймат і рисовий пудинг з квітковим ароматом, заслуговують на окрему кулінарну пошту в цих краях.

Найкращі місця для бранчів у Дубай

Найкращі місця для бранчів у Дубай

Суботні бранчі є невід’ємною частиною життя в Дубаї. Серед безлічі ресторанів і кав’ярень завжди знайдеться заклад, де кухня точно відповідає вашому смаку: від елегантних буфетів із вишуканим меню до більш доступних, але не менш смачних варіантів. Наприклад, доступний бранч можна спробувати в ресторані Atetlier M, що розташований на даху комплексу Pier 7 в районі Dubai Marina і пропонує чудові краєвиди на затоку. Суботні бранчі тут розпочинаються о 14:00, ідеально для тих, хто віддає перевагу пізньому обіду. Серед сигнатурних страв – гедза з яловичиною, різотто з трюфелями та лосось, готовий на повільному вогні. Захоплюючий вид на Бурдж-Халіфу робить бранч в ресторані CE LA VI незабутнім в переносному і прямому сенсі. Тут вас чекають щедрі порції, жива музика, чудовий сервіс та враження, особливо якщо ви виберете терасу. У історичному районі Al Seef ресторан Skafos пропонує смачні середземноморські страви, такі як свіжі мезе, гіроси та інші традиційні страви, ідеальні для суботнього бранчу. Вибір ресторану залишається за вами, оскільки в будь-якому районі міста є велика кількість варіантів.

Сімейні заклади Дубая

Якщо ви плануєте сімейну трапезу, в Дубаї є багато альтернатив. Багато ресторанів пропонують спеціальні дитячі меню, що полегшує завдання батькам. Деякі заклади навіть пропонують безкоштовні вечері для маленьких дітей, тож це варто враховувати при виборі місця. Якщо ви хочете весело провести час з дітьми, вам варто відвідати ресторанний комплекс Wavehouse в Atlantis, The Palm. Тут можна насолодитися грою в пінг-понг, випробувати боулінг та навіть зайнятися серфінгом на свіжому повітрі в басейні зі штучними хвилями. Для наймолодших гостей облаштовано м’яку ігрову зону.

У затишному ресторані азіатської кухні Noodle House в Дубаї можна насолодитися смачною їжею разом із усією родиною. Для дітей до 12 років пропонується спеціальне меню з трьома варіантами: локшина, кацу та темпура. Кожен варіант представляє собою повноцінний обід, такий як обід кацу, який включає шашлик з курки по-малайзійськи, кацу з курки, жасминовий рис, арахісовий соус і банани на десерт. Діти можуть вибрати, як їсти: паличками, руками чи ложкою. Ще одним чудовим варіантом для сімейного обіду є ресторан The Scene в районі Дубаї Марина, де діти до 12 років можуть безкоштовно користуватися дитячим меню при умові замовлення страв для дорослих.

Окремо варто відзначити Chinatown в ТРЦ Dubai Mall, де кожна деталь інтер’єру відтворює атмосферу китайського кварталу. Тут розташовані різноманітні китайські ресторани, які пропонують автентичні страви, від традиційного дім-сам до “полум’яної” сичуаньської кухні. Серед відомих закладів – ресторан Haidilao та філія сінгапурського фудкорту Hawker Chan. Крім того, Chinatown має магазин Xiaomi, NFT-галерею, магазини та спа-салон.

Після насиченої їжі відвідувачі можуть насолоджуватися прогулянками пляжами та набережними Дубая, або здійснювати покупки в торгових центрах та ринках міста. Ресторанна сцена Дубая відображає всю різноманітність та розкіш цього міста, поєднуючи традиції з сучасністю світового рівня. Дубай обов’язково вразить кожного мандрівника та гурмана.

Читайте також: 10 найкращих напрямків для нічного відпочинку

Share
Tags: Дубаї ОАЕ

Recent Posts

  • Новини туризму

В яких випадках можна отримати паспорт іноземця в Чехії

Паспорт іноземця в Чехії можна отримати в таких випадках: Особи, які мають дозвіл на постійне…

13 години ago
  • Новини туризму

В Іспанії з першої лінії приберуть бари та готелі

В Іспанії з першої лінії приберуть бари та готелі. Так, іспанський уряд розробляє плани щодо…

19 години ago
  • Туризм в Україні

Кам’янець-Подільський: середньовічне чудо України

Кам'янець-Подільський, розташований на заході України у Хмельницькій області, є одним із найстаріших міст країни, відомий…

2 дні ago
  • Маршрути і локації

Сінтра: подорож у португальську казку

Сінтра, розташована всього в кількох десятках кілометрів від Лісабона, є однією з найбільш чарівних і…

2 дні ago
  • Відео туристів

Кіпр: відео туристів

Кіпр — це справжній рай для любителів сонця, історії та морських прогулянок. Цей острів у…

3 дні ago
  • Гастротури

Топ-3 найдорожчі страви світу

У світі гастрономії є страви, які вражають не тільки своїм смаком, але й астрономічною вартістю.…

3 дні ago