Маршрути і локації

Визначено країну Європи з найменшою кількістю туристів

Ліхтенштейн

Найменш відвідувана країна Європи насправді може вражати своїми можливостями, які в звичайних обставинах привертають туристів протягом всього року. У зимовий період тут можна насолоджуватися лижами, сноубордингом або біговими лижами на висоті до 2500 метрів, восени і весною вирушати в походи, а влітку ця країна, розташована високо над рівнем моря, ідеально підходить для уникнення надмірної спеки в інших частинах Європи. Однак, незважаючи на це, країна залишається найменш відвідуваною, і в 2022 році лише 101 000 осіб відвідали її за даними Всесвітньої туристичної організації ООН.

Мова йде про невелике князівство, що розташоване між Австрією та Швейцарією, і не має доступу до моря – Ліхтенштейн. Навіть якщо кількість відвідувачів трошки зросла порівняно з роками перед пандемією, Ліхтенштейн залишається найменш відвідуваною країною в Європі, і це має свої причини.

Чому саме Ліхтенштейн є країною з найменшою кількістю туристів в Європі?

Однією з причин може бути те, що Ліхтенштейн – це досить мала країна, з площею всього 160,5 квадратних кілометрів, і, зрозуміло, менші країни мають менше загальну кількість відвідувачів. Але в Європі є країни меншого розміру, в яких все ще більше туристів, ніж у Ліхтенштейні. Наприклад, за даними ООН, Князівство Монако має площу менше двох квадратних кілометрів, і, тим не менше, його відвідало 327 000 туристів у 2022 році. Сан-Марино, яке має площу 61,2 квадратних кілометра, теж менше за Ліхтенштейн, але у 2019 році його відвідало принаймні 111 000 осіб (дані за 2022 рік для Сан-Марино наразі відсутні).

Отже, існують інші причини, чому Ліхтенштейн є найменш відвідуваною країною в Європі. Ще одне пояснення може бути те, що туризм не має такого великого значення порівняно з іншими галузями економіки. За даними державної адміністрації Ліхтенштейну, на 2019 рік вся країна мала лише 33 готелі, 63 апартаменти для відпочинку, два кемпінги та один молодіжний хостел.

Складно досягти

Ще однією можливою причиною обмеженої кількості відвідувачів в Ліхтенштейні може бути не зовсім зручний спосіб подорожувати. У країни немає власного аеропорту, а найближчі розташовані в Цюриху або Фрідріхсгафені. Звідти потрібно приблизно півтори години на машині, щоб дістатися до столиці Вадуца. Іншою опцією є подорож потягом, але це передбачає декілька пересадок. Зауважте, що Ліхтенштейн не має своєї власної залізничної компанії і лише три зупинки на шляху із Фельдкірха (Австрія) до Букса (Швейцарія), а експлуатацією залізничних шляхів займаються Австрійські федеральні залізниці (ÖBB).

Отже, Ліхтенштейн виявляється складнішим місцем для досягнення порівняно з багатьма іншими локаціями, і можливий стимул відвідати його ймовірно менший, ніж у випадку Монако, яке є більш відомим на міжнародному рівні.

Але якщо все-таки вирушити в подорож до Ліхтенштейну, можна розраховувати на різноманіття країни з точки зору ландшафту та культури. Князівство розташоване на річці Рейн між швейцарським кантоном Санкт-Галлен та австрійською землею Форарльберг.

Великі виноробні розташовані в долині Рейну, де понад 100 виробників вина вирощують власні сорти. Знаменитий замок Вадуц, що служить резиденцією уряду князівства, височіє над столицею Вадуц, що також розташованою на березі Рейну.

Незважаючи на те, що замок перебуває у приватній власності королівської сім’ї і не відкритий для відвідування, у Вадуці можна знайти кілька музеїв і релігійних споруд. Варто зауважити, що столиця князівства є невеликою, з населенням приблизно 5500 осіб.

Одним із найважливіших місць для пішохідного туризму та зимових видів спорту є Мальбун, яке розташоване на висоті близько 1600 метрів над рівнем моря в прекрасному оточенні. Щоб дізнатися більше про те, що можна побачити і випробувати в Ліхтенштейні, відвідайте туристичний сайт князівства.

Читайте також: Куди поїхати в Україні: думка Євгенія Синельникова

Share
Tags: Ліхтенштейн

Recent Posts

  • Тревел-лайфхаки

Туристичні лайфхаки: як зробити вашу подорож незабутньою

Подорожі — це завжди пригода, сповнена нових вражень і відкриттів. Однак, щоб ваша подорож пройшла…

18 години ago
  • Новини туризму

Головні тусовочні острови Іспанії запровадили заборону на “нічний” алкоголь і вечірки

Влада Балеарських островів посилила обмеження на Ібіці та Майорці. На Балеарських островах Іспанії, куди входять…

23 години ago
  • Маршрути і локації

Кіото: серце традиційної Японії

Кіото був столицею Японії більше тисячі років і вважається культурним серцем країни. З його збереженими…

2 дні ago
  • Новини туризму

Найкращі готелі світу також отримуватимуть престижну “мішленівську зірку”

Команда "Гід Мішлен" вирішила винагороджувати своїми "зірками" найкращі готелі світу, а не лише ресторани. З…

2 дні ago
  • Новини туризму

Корабель Norwegian Pearl вирушить в круїз для нудистів

Однією з неординарних ініціатив у світі круїзного туризму стає запуск 300-метрового норвезького лайнера у великий…

3 дні ago
  • Гастротури

Бразильська кухня: смаки та секрети національних страв

Бразильська кухня — це справжній шедевр кулінарного мистецтва, що поєднує в собі різноманітність смаків, ароматів…

3 дні ago