Гастротури

Що варто спробувати в Чехії: 5 основних традиційних страв

Що варто спробувати в Чехії

Чехія славиться не лише своїми визначними пам’ятками, але й кухнею. Звісно, про місцеве пиво знає майже кожен, але як щодо традиційних страв? Розповідаємо, що обов’язково варто скуштувати в чеських закладах.

Чеська кухня здатна зачарувати будь-якого туриста: смачні та ситні страви, великі порції та доступні ціни. Крім того, Прага ще й вважається гастрономічною столицею Європи. У місті та по всій Чеській Республіці можна знайти багато старочеських ресторанів, де переважають традиційні та місцеві страви.

  1. Svíčková na smetaně / Свічкова на сметані: Це, можливо, перше, що варто спробувати в Чехії для шанувальників м’яса. Це надзвичайно ніжний на смак кусень яловичої вирізки, приготований в особливому соусі з овочів, гірчиці, спецій і вершків. Страву подають з м’якими картопляними клубками, ароматним густим соусом, збитими вершками та журавлинним або брусничним соусом.
  2. Hovězí tatarák / Яловичий татарак: Ця страва підходить тим, хто не має проблем із шлунком. Традиційний чеський татарак готується із сирої подрібненої яловичини. До м’яса подають дрібно нарізану цибулю, часник, гірчицю, приправи, кетчуп та підсмажений хліб. Зверху кладуть сирий жовток. Перед вживанням страву потрібно ретельно перемішати. Отриману масу можна намазувати на підсмажений хліб.
  3. Česnečka / Часнечка (часниковий суп): Ароматний часниковий суп, приготований із копченої свинини, в бульйоні з овочів додається тільки картопля, а особливий смак йому надає топлене сало. Особливі спеції, такі як кмин, майоран і перець, роблять цей суп неповторним. Основний інгредієнт – часник, на одну порцію беруть цілу голівку. І яйце, яке вливають у бульйон в останню чергу, створює особливу атмосферу.
  4. Pečené vepřové koleno / Печене свиняче коліно: Запечене свиняче гомілля – найвідоміша страва чеської кухні, яку можна скуштувати майже в будь-якому традиційному ресторані Праги. М’ясо готують у соусі з численними спеціями, а за деякими рецептами – в пиві чи вині. Згідно з традиційним рецептом, воно повинно маринуватися в часнику від кількох годин до цілої доби, після чого гомілля разом з відваром варять приблизно півтори години до розм’якшення, а потім запікають у духовці протягом пів години. Подають свиняче запечене коліно разом із соусами, створюючи оригінальну закуску до пива.
  5. Bramborák / Брамборак: Популярний фастфуд у Празі. Брамборак – це, в суті, дерун, але у великому розмірі. Вони також хрусткі, оскільки смажаться у фритюрі.

Ці традиційні чеські страви представляють лише краплину у багатогранній і смачній кулінарії Чехії. Поєднуючи унікальний смак і велику порцію, ці страви варто скуштувати, відвідавши цю чарівну країну.

Читайте також: Що спробувати в Єгипті: топ-8

Share
Tags: гастротури Чехія

Recent Posts

  • Туризм в Україні

Кам’янець-Подільський: середньовічне чудо України

Кам'янець-Подільський, розташований на заході України у Хмельницькій області, є одним із найстаріших міст країни, відомий…

4 години ago
  • Маршрути і локації

Сінтра: подорож у португальську казку

Сінтра, розташована всього в кількох десятках кілометрів від Лісабона, є однією з найбільш чарівних і…

9 години ago
  • Відео туристів

Кіпр: відео туристів

Кіпр — це справжній рай для любителів сонця, історії та морських прогулянок. Цей острів у…

1 день ago
  • Гастротури

Топ-3 найдорожчі страви світу

У світі гастрономії є страви, які вражають не тільки своїм смаком, але й астрономічною вартістю.…

1 день ago
  • Новини туризму

Що робити в Чехії без дійсного закордонного паспорта

Українці, що перебувають в Чехії без дійсного закордонного паспорта, можуть зіткнутися з певними складнощами, але…

2 дні ago
  • Тревел-лайфхаки

Туризм: подорожі як спосіб життя

Туризм — це не лише про відпочинок та розваги, а й могутній сектор світової економіки,…

2 дні ago