Гастротури

Що скуштувати в Іспанії, щоб запамʼятати подорож назавжди?

Turron (туррон) – це солодощі з мигдалю

Гастрономічний туризм стає все більш популярним сьогодні. Іспанія – справжній рай для шанувальників кулінарних вражень, оскільки ця країна славиться різноманіттям кухонь по всій своїй території. Загалом в Іспанії не існує єдиної традиційної кухні, але середземноморська дієта домінує в загальному контексті.

Що скуштувати в Іспанії

Специфіка іспанської кухні полягає в використанні таких продуктів, як фрукти, овочі, бобові, рис, морепродукти, злаки та зелень. Цей звичайний набір продуктів перетворюється на справжні шедеври завдяки майстерності іспанських кухарів. Серед національних страв варто виділити хамон – сиров’ялений окіст, та різноманітні регіональні варіації рисової паельї. Тут особливо популярні салати, які часто приправляють оливковою олією.

Обов’язково спробуйте Calamares a la romana – кальмари у романському стилі, які подаються в багатьох ресторанах. Морепродукти є в царстві Іспанії, і це особливо відчувається в популярності страви fritura malagueña – асорті з різних видів смаженої морської риби. Це смажене блюдо, хоч і жирне, але воно варте уваги.

Тушкована у вині вирізка, відома як Solomillo en reducción de vino, залишає невимовно задоволеними багатьох гурманів у світі.

На Балеарських островах, зокрема в Ібіці, національна кухня Іспанії розкривається в розмаїтті смаків для гурманів. Тут можна знайти ресторани з кухнею з усього світу, але особливу популярність мають морепродукти, десерти, соуси та гострі приправи. Серед традиційних страв – “тумбет”, тушкована картопля з перцем і баклажанами, а також різні м’ясні страви, зокрема свинина з капустою Lomo con Col.

Turron (туррон) – це солодощі з мигдалю, цукру, меду, іноді з цукатами, яйцями та волоськими горіхами. Спочатку це різдвяна насолода, але в Іспанії можна придбати їх у будь-який час року у магазинах солодощів, таких як Heladería, Pastelería, Turronería.

Серед напоїв найвідоміше іспанське вино – херес, яке отримало свою назву від міста Херес-де-ла-Фронтера. Також славляться червоні вина та традиційний іспанський напій – сангрія, який включає в себе сухе червоне вино з фруктами та прянощами.

Серед безалкогольних напоїв популярна орчата – білий, трохи солодкий напій із земляних або мигдальних горіхів, який можна спробувати в орчатеріях.

В Іспанії різноманітні види кави, включаючи Cafe solo, Cafe cortado, Cafe con leche, Cafe bombón. Чай тут часто подається з пакетика, але не завжди вищої якості.

Share
Tags: Іспанія гастротури подорожі туризм

Recent Posts

  • Гастротури

Топ-3 найдорожчі страви світу

У світі гастрономії є страви, які вражають не тільки своїм смаком, але й астрономічною вартістю.…

3 години ago
  • Новини туризму

Що робити в Чехії без дійсного закордонного паспорта

Українці, що перебувають в Чехії без дійсного закордонного паспорта, можуть зіткнутися з певними складнощами, але…

22 години ago
  • Тревел-лайфхаки

Туризм: подорожі як спосіб життя

Туризм — це не лише про відпочинок та розваги, а й могутній сектор світової економіки,…

1 день ago
  • Новини туризму

Авіакомпанія LOT відновила прямі рейси з Варшава – Лос-Анджелес

Авіакомпанія LOT з Польщі відновила прямі регулярні рейси з Варшави до Лос-Анджелеса, які відтепер виконуватимуться…

2 дні ago
  • Тревел-лайфхаки

Як не спізнюватись на стикувальні рейси: поради есперта

Експерт наголосив на типових помилках, які призводять до спізнень на стикувальні рейси серед авіапасажирів. Часто,…

2 дні ago
  • Відео туристів

Відео-подорож до Венеції

Подорож до Венеції – це захоплююча мандрівка в часі та просторі. Це місто, збудоване на…

3 дні ago