Маршрути і локації

Перший візит на Санторіні: основні рекомендації для незабутньої подорожі на чарівний грецький острів

Перший візит на Санторіні

Санторіні вважається зіркою серед грецьких островів, відомий своїми унікальними краєвидами, які одразу впізнаються по всьому світу: кольорові скелі, які стрімко підіймаються над морем з вулканічного кратера, вінчані білосніжними будівлями.

Завдяки захоплюючим панорамам, романтичним заходам сонця та унікальним пляжам з вулканічним піском, Санторіні став мрією численних мандрівників. Його неповторність та привабливість не підлягають сумніву. Попри те, що щороку острів відвідують понад 2 мільйони туристів, що викликає дискусії про проблему перетуризму.

Познайомтеся з Санторіні

Як частина архіпелагу Кіклади, Санторіні (або Тіра, що також охоплює декілька менших вулканічних острівців) розташований в Егейському морі, приблизно на півдорозі між Афінами та Критом. Острів має форму, що нагадує круасан, а його сусідні острівці вказують на колишню круглу форму. Велике виверження вулкана тисячі років тому спричинило затоплення центру острова, залишивши після себе кальдеру з високими скелями, які сьогодні є символом Санторіні.

Куди варто вирушити на Санторіні?

Основні туристичні локації Санторіні зосереджені вздовж західного узбережжя, на високих скелях кальдери, де розкидані білосніжні будівлі створюють захопливі пейзажі. Фіра, бурхливе серце острова, розташована на північ від Фіростефані (15 хвилин пішки від Фіри) та Імеровіглі (найвища точка кальдери, близько 30 хвилин ходьби від Фіри). Ці місця ваблять туристів елітними готелями, ресторанами з терасами та численними точками для ідеальних фото. Ці селища разом з Ією на півночі острова приваблюють більшість туристів. На півдні острова також є готелі з видами на кальдеру. Ціни в Акротірі доступніші, ніж в Ії, але це місце віддалене від жвавості Фіри.

Східне узбережжя Санторіні, менш відоме ніж західне, пропонує пляжі з вулканічним піском на рівні моря. Курорти Камарі та Перісса славляться традиційним острівним відпочинком: пляжами з лежаками, водними видами спорту, барами та тавернами. Пляжі на південному узбережжі відомі своїм різнобарвним піском, зокрема, популярний серед туристів Червоний пляж.

Внутрішні райони острова, засіяні виноградниками та традиційними селами, пропонують унікальний відпочинок від туристичного гамору. Відвідайте Піргос для смачної їжі та прогулянки по мальовничих вулицях.

Що робити на Санторіні

Що робити на Санторіні

Санторіні зачаровує своїми пейзажами, які перехоплюють дух, надаючи вам відчуття життя у світі знаменитостей. Але крім захоплюючих видів, острів пропонує безліч унікальних вражень: від неймовірного кінотеатру просто неба до пивоварні, винних підвалів, прикрашених арт-об’єктами, до кулінарних шоу та майстер-класів, що відображають зростаючу культуру гурманства Санторіні.

Одне з найпопулярніших занять на Санторіні – прогулянка вздовж краю кальдери, де можна насолодитися чудовими краєвидами. Маршрут через Фіру та її околиці вражає. Особливо якщо вирушити на північ до Фіростефані та Імеровіглі, слідуючи стежкою вздовж краю кальдери. Продовжуючи свій шлях, ви зможете дістатися до Ої. Але пам’ятайте, що цей маршрут вимагає зусиль, а ділянка за Імеровіглі може бути особливо складною. Загальна відстань складає приблизно 9 км, що займе близько чотирьох годин ходьби в один бік.

Санторіні славиться своїми вишуканими сухими білими винами та десертним вином бурштинового кольору, званим Вінсанто, обидва з яких виготовляються з місцевого сорту винограду ассіртіко. Приблизно дюжина місцевих виноробень пропонують дегустації (зазвичай за символічну плату), деякі з них також пропонують страви, що чудово поєднуються з пейзажами та місцевими продуктами. Почніть своє дослідження з SantoWines.

Загадковість Санторіні веде своє походження від давніх часів: місто Акротірі, розташоване на чарівному місці, було знищено виверженням вулкана в 1613 році до нашої ери. У Фірі розташований вражаючий Музей доісторичної Тери, який допомагає зібрати докупи історію стародавнього Акротірі.

Природні красоти Санторіні можна спостерігати з будь-якої точки острова під час заходу сонця, але найкращі види відкриваються з Ої, куди з’їжджаються тисячі туристів, щоб стати свідками настання ночі.

Ви можете організувати будь-який тур, який лише забажаєте, з численними агентствами, готовими допомогти з екскурсіями до виноробень, археологічними турами, спостереженням за заходом сонця та багато іншим. Найбільш популярним варіантом є круїз, класичний маршрут якого проходить повз вулканічні острови кальдери Неа Камені і Палія Камені, включаючи зупинки біля кратера першого та гарячих джерел другого.

Оптимальний час для поїздки на Санторіні

Сезон високої активності на Санторіні припадає на липень та серпень. В цей період ціни на проживання суттєво зростають, а популярні місця, такі як готелі, точки для огляду пейзажів і пляжі, переповнені відпочиваючими. Найбільш приємним часом для візиту вважаються квітень, травень, початок червня, а також кінець вересня і жовтень, коли на острові поменше людей, а в східній частині острова ще спокійніше.

Зимовий період також не варто виключати зі своїх планів. Це час, коли на острові мало туристів, ціни значно нижчі, але природні краєвиди залишаються такими ж захоплюючими. Санторіні прагне стати курортом, який працює цілий рік, пропонуючи відвідувачам комфорт і красу в будь-який сезон.

Читайте також: Що подивитися на Сицилії: перлина Середземноморʼя

Share
Tags: Греція подорож Санторіні

Recent Posts

  • Гастротури

Бразильська кухня: смаки та секрети національних страв

Бразильська кухня — це справжній шедевр кулінарного мистецтва, що поєднує в собі різноманітність смаків, ароматів…

5 години ago
  • Туризм в Україні

Мукачево: дивовижна перлина Західної України

Мукачево — місто з довгою історією та багатим культурним спадком, що розташоване в Закарпатській області…

23 години ago
  • Маршрути і локації

Венеція: місто на воді

Венеція, відома своєю унікальною архітектурою та розташуванням на сотнях маленьких островів, що з'єднані мостами та…

1 день ago
  • Новини туризму

Названо найкращі пляжі для відпочинку у 2024 році

У 2024 році вибір кращого місця для морського відпочинку в Європі може стати справжньою дилемою,…

2 дні ago
  • Маршрути і локації

Мачу-Пікчу: втрачене місто інків

Мачу-Пікчу, часто називане "Втраченим містом Інків", є одним з найвеличніших археологічних чудес світу. Розташоване високо…

2 дні ago
  • Маршрути і локації

Захоплююча подорож до Барселони: культура, кухня та архітектура

Барселона, іспанське місто на узбережжі Середземного моря, відоме своєю багатошаровою культурою, вражаючою архітектурою та смачною…

3 дні ago