Маршрути і локації

Названо топ-10 найкращих країн для жінок

Найкращі країни для жінок

Спеціалісти компанії Moneytransfers склали рейтинг найкращих країн для жінок, які полюбляють подорожувати поодинці. Вони відзначили, що жінки частіше вирушають у подорожі однією, і під час дослідження врахували аспекти, які особливо цікавлять саме цю аудиторію.

Згідно з їхніми висновками, оцінюючи країни, враховувались не лише такі параметри, як середня вартість квитка в одну сторону та середня ціна на готелі. Також ураховувалися індекс злочинності, оцінка індексу безпеки, а також результати індексу гендерної рівності (GEI).

Отже, результати рейтингу виглядають так:

  1. Хорватія, Європа: Ця країна вразила дослідників не лише своєю історичною спадщиною і природною красою, але й багатством готелів на будь-який смак. Важливою перевагою є низький рівень злочинності, що робить її дуже безпечним місцем для подорожей.
  2. Нова Зеландія, Океанія: Хоча дістатися до цієї країни може бути складним завданням, вона славиться своєю природною красою, розвагами і дружелюбними місцевими жителями. Крім того, Нова Зеландія має найвищий рейтинг гендерної рівності, що робить її чудовим вибором для жінок-подорожниць.
  3. Португалія, Європа: Сонце, море, серфінг і низький рівень злочинності – ось те, за що варто вирушити в цю країну.
  4. Швеція, Європа: Швеція також отримала високий рейтинг в Індексі гендерної рівності (27,91), поступаючись лише Новій Зеландії.
  5. Японія, Азія: Незважаючи на особливе ставлення до жінок у місцевій культурі, Японія вражає своїми пам’ятками і має найнижчий рівень злочинності у світі.
  6. Нідерланди, Європа: Ця країна також є популярною серед самотніх жінок-подорожниць завдяки культурним заходам і низькій кримінальній активності.
  7. Норвегія, Європа: Фіорди, північне сяйво і високий рівень безпеки роблять цю країну привабливою для туристів.
  8. Іспанія, Європа: Іспанія пропонує різноманітність відпочинку, включаючи пляжний відпочинок у Сан-Себастьяні та огляд міста Барселона. Індекс гендерної рівності також є прийнятним.
  9. Австралія: Ця країна потрапила до рейтингу завдяки високому індексу гендерної рівності (5 місце серед усіх країн).
  10. Фінляндія, Європа: Високі показники безпеки і гендерної рівності роблять Фінляндію привабливою для жінок-подорожниць.

Цікаво, що багато інших популярних туристичних напрямків опинилися внизу списку. Наприклад, Домініканська Республіка була відзначена за обмежені розваги та відсутність акценту на безпеку. Малайзія також потрапила до списку країни з високим рівнем криміналу. До антирейтингу можна додати Балі, Мексику та Індонезію.

Share
Tags: Європа ЄС подорожі

Recent Posts

  • Новини туризму

Названо найкращі пляжі для відпочинку у 2024 році

У 2024 році вибір кращого місця для морського відпочинку в Європі може стати справжньою дилемою,…

18 години ago
  • Маршрути і локації

Мачу-Пікчу: втрачене місто інків

Мачу-Пікчу, часто називане "Втраченим містом Інків", є одним з найвеличніших археологічних чудес світу. Розташоване високо…

23 години ago
  • Маршрути і локації

Захоплююча подорож до Барселони: культура, кухня та архітектура

Барселона, іспанське місто на узбережжі Середземного моря, відоме своєю багатошаровою культурою, вражаючою архітектурою та смачною…

2 дні ago
  • Тревел-лайфхаки

Топ-5 ознак, що ви натрапили на туристичного шахрая

Подорожі приносять не лише задоволення від нових вражень, але й потенційні ризики, зокрема, зіткнення з…

2 дні ago
  • Новини туризму

Біля узбережжя Колумбії планують підняти з дна один з найбільш значущих скарбів в історії

Біля узбережжя Колумбії планують підняти з дна один з найбільш значущих скарбів в історії, які…

3 дні ago
  • Новини туризму

Країни Перської затоки анонсували запуск єдиної туристичної візи

Країни Перської затоки анонсували запуск єдиної туристичної візи, відомої як GCC Grand Tours, до кінця…

3 дні ago