Новини туризму

На Гавайях приберуть сходи Хайку

Сходи Хайку, фото: Majicphotos/iStockphoto/Getty Images

Мальовничі сходи, що ведуть до гавайської краси, будуть знесені, оскільки туристи продовжують отримувати доступ до цієї забороненої території.

Хайку Сходи (Haiku Stairs), знаковий об’єкт на Оаху, часто називають Сходами до Небес, буде видалено з кінця квітня, згідно з прес-релізом уряду Гонолулу.

“Я можу обіцяти вам, що це не було простою випадковістю”, – сказав мер Рік Бланджарді в заяві.

Проблеми зі сходами, які були побудовані під час Другої світової війни ВМС США і офіційно закриті для громадськості з 1987 року, збільшилися в епоху соціальних мереж. Хайку Сходи складаються з 3 922 кроків, які обгортають 2 800-футовий гірський шлях в Канеохе на східному Оаху.

Незважаючи на небезпечну місцевість, Ютубери, користувачі TikTok, пошукачі адреналіну та інші туристи продовжували отримувати доступ до сходів.

“Через розповсюдження незаконного проникнення, Хайку Сходи є значним ризиком і витратою для міста, впливаючи на якість життя місцевих мешканців”, – заявила член міської ради Гонолулу Естер Кіаʻаіна на CNN афілійованому Hawaii News Now.

Рада одноголосно проголосувала за видалення сходів у 2021 році. Роботи займуть щонайменше шість місяців і коштуватимуть 2,5 мільйона доларів, згідно з офісом мера.

“Це рішення було зроблено з урахуванням нашої поваги до людей, які живуть біля входу до сходів, нашої поваги до нашої ʻāina [землі та моря], а також нашої поваги як до майбутнього, так і до минулого історії культури спільноти Хайку”, – додав мер Бланджарді.

Згідно з прес-релізом, на рішення вплинуло кілька факторів. Видалення сходів “пріоритизує громадську безпеку, спрямовує на зупинку незаконного проникнення на сходи та мешканців, які відчувають на собі десятиліття розладів та непокоїв, вирішує значний ризик для міста, зберігає природну красу та стан області та покращує якість життя мешканців району”.

Читайте також: Не хочете здавати житло туристам — платіть штраф

Share
Tags: Гаваї

Recent Posts

  • Маршрути і локації

Венеція: місто на воді

Венеція, відома своєю унікальною архітектурою та розташуванням на сотнях маленьких островів, що з'єднані мостами та…

53 хв. ago
  • Новини туризму

Названо найкращі пляжі для відпочинку у 2024 році

У 2024 році вибір кращого місця для морського відпочинку в Європі може стати справжньою дилемою,…

20 години ago
  • Маршрути і локації

Мачу-Пікчу: втрачене місто інків

Мачу-Пікчу, часто називане "Втраченим містом Інків", є одним з найвеличніших археологічних чудес світу. Розташоване високо…

1 день ago
  • Маршрути і локації

Захоплююча подорож до Барселони: культура, кухня та архітектура

Барселона, іспанське місто на узбережжі Середземного моря, відоме своєю багатошаровою культурою, вражаючою архітектурою та смачною…

2 дні ago
  • Тревел-лайфхаки

Топ-5 ознак, що ви натрапили на туристичного шахрая

Подорожі приносять не лише задоволення від нових вражень, але й потенційні ризики, зокрема, зіткнення з…

2 дні ago
  • Новини туризму

Біля узбережжя Колумбії планують підняти з дна один з найбільш значущих скарбів в історії

Біля узбережжя Колумбії планують підняти з дна один з найбільш значущих скарбів в історії, які…

3 дні ago