Туризм в Україні

Де в Україні весною багато квітів

Де в Україні весною багато квітів

Відчуття весни та її барвисті настрої кличуть в подорожі крізь квіткові оази України, де можна насолоджуватися природою та зробити незабутні фотографії.

2024 рік у Закарпатті проголошено роком квіткового туризму, що відкриває безмежні можливості для любителів флори. Закарпаття відоме своїми неповторними квітковими місцями, що створюють чудову атмосферу для відпочинку.

Наприкінці березня регіон оживає завдяки цвітінню магнолій в Ужгороді, крокусів та первоцвітів у Колочаві, а також дерена у Виноградові. Квітневий Закарпаття зустрічає пишним цвітінням сакур у містах Ужгород, Мукачево, Хуст, Іршава, Перечин, пропонуючи незабутні видовища рожевих квітів. Перші сакури вже починають зацвітати, а пік їхнього цвітіння очікується незабаром.

Тячів та Ужгород запрошують помилуватися цвітінням мигдалю, а галявини рясту біля замку Шенборнів у Мукачеві не залишать байдужими шанувальників природи. Долина нарцисів поблизу Хуста, з її 85 гектарами нарцису вузьколистого, обіцяє чарівні види в кінці квітня та на початку травня.

Де багато квітів у Києві

Для тих, хто перебуває у Києві, також є чудові місця для насолоди весняними квітами. Ботсади імені М. М. Гришка та О. В. Фоміна запрошують на перегляд білих та рожевих магнолій, які починають цвісти у середині квітня. Сакури розквітають у парку “Кіото” та національному ботанічному саду, а також у “Межигір’ї”.

Тюльпанові поля, що ваблять різноманіттям сортів у квітні-травні, знаходяться в “Добропарку” поруч з Києвом, а також у дендропарках в Кропивницькому, Лужанах Чернівецької області та Свидниках біля Луцька.

Київський ботсад імені М. М. Гришка радо демонструє свою колекцію бузку з понад 90 сортів і приблизно 1500 кущів, які виростають на мальовничих схилах, відкриваючи вид на Дніпро та лівий берег міста. Весняне цвітіння бузку, яке розпочинається на початку травня, перетворює ці місця на справжній квітковий рай, наповнений чарівним ароматом.

Ці мальовничі квіткові локації пропонують ідеальні умови не тільки для релаксації та відновлення сил, але й для створення чудових фотографій, що зможуть зберегти спогади про весняні мандрівки на довгі роки.

Від Закарпаття з його багатим розмаїттям квіткового цвітіння до київських ботанічних садів з їхніми колекціями магнолій, сакур та бузку, Україна в весняний період перетворюється на справжнісіньку квіткову казку. Кожен регіон і місто має свої унікальні особливості та пропонує незабутні враження для всіх, хто шукає краси природи і нових відкриттів.

Тож, незалежно від того, чи ви плануєте коротку вікенд-подорож чи довший відпочинок, весняні квіткові локації України обіцяють яскраві емоції, заряд позитиву та неймовірні краєвиди, які залишать у вашій пам’яті яскравий відбиток.

Читайте також: Що подивитись в Україні навесні: топ-6 міст

Share
Tags: подорож Україна

Recent Posts

  • Новини туризму

Корабель Norwegian Pearl вирушить в круїз для нудистів

Однією з неординарних ініціатив у світі круїзного туризму стає запуск 300-метрового норвезького лайнера у великий…

12 години ago
  • Гастротури

Бразильська кухня: смаки та секрети національних страв

Бразильська кухня — це справжній шедевр кулінарного мистецтва, що поєднує в собі різноманітність смаків, ароматів…

18 години ago
  • Туризм в Україні

Мукачево: дивовижна перлина Західної України

Мукачево — місто з довгою історією та багатим культурним спадком, що розташоване в Закарпатській області…

1 день ago
  • Маршрути і локації

Венеція: місто на воді

Венеція, відома своєю унікальною архітектурою та розташуванням на сотнях маленьких островів, що з'єднані мостами та…

2 дні ago
  • Новини туризму

Названо найкращі пляжі для відпочинку у 2024 році

У 2024 році вибір кращого місця для морського відпочинку в Європі може стати справжньою дилемою,…

3 дні ago
  • Маршрути і локації

Мачу-Пікчу: втрачене місто інків

Мачу-Пікчу, часто називане "Втраченим містом Інків", є одним з найвеличніших археологічних чудес світу. Розташоване високо…

3 дні ago